betty nielsen

Betty Sofie Nielsen

Betty Sofie Nielsen er vores nye gæstekunstner fra Strib ved Middelfart. Hun laver moderne abstraktioner på lærred med farver, der komplementere hinanden godt. Der er næsten altid figurative elementer i hendes billeder, som giver beskueren associationer til noget genkendeligt.

Betty Sofie Nielsen arbejder intuitiv og spontant med sine motiver. Egentlig har hun ingen forventning til værket inden hun går i gang. Hun arbejder i mange lag, og hvor det ubevidste får i høj grad lov at bestemme, hvor penselstrøgene skal ligge – en proces der kan tage lang tid, før det tilfredsstillende resultat er frembragt. Nogle vil mene, at hun arbejder som COBRA-malerne - hun lader spontaniteten og eksperimenterne dominere.

Værkerne fremstilles enten med olie- eller akrylfarve - alt efter Betty temperament, den dag hun kaster sig ud i værket. Der bliver også brugt medier som oliekridt og kul til at skabe dynamik til motiverne. Ofte har hun gang i flere lærreder på en gang, som hun går til og fra. Betty lader sig forføre af hendes fantasi, og pludselig opstår der noget, som hun slet ikke anede var tilstede.

Læg vejen forbi Galleri Lillebælt i Gothersgade 46, hvis du vil se de smukke værker på nært hold. Hver besøgende har sin egen fortolkning til malerierne - det er det, der gør kunsten så vidunderlig.

BettyNielsen.JPG