rie brødsgaard

Velkommen til Rie Brødsgaard

04. marts - 28. maj 2022

Oprindeligt er Rie Brødsgaard uddannet pædagog og billedkunstlærer. I 2008 tog hun en modig beslutning om at gøre kunsten til sin levevej, og i dag arbejder hun som billedkunstner på fuld tid i hendes galleri i Kolding. Her arbejder hun med alt fra mindre collager til store malerier. Man finder Ries værker på flere udstillinger og gallerier rundt i Danmark. 

Rie Brødsgaard er uddannet gennem Kunstskolen Ignatius i København, og har modtaget undervisning af bl.a Bjørn Ignatius Øckenholt, Ken Denning, Mette Rishøj, Marianne Markvad, Bente Stamp og Lise Tuxen.

 

​Et univers af små historier i de store malerier
 

“Jeg har en umiddelbar ekspressiv tilgang, når jeg maler mine abstrakte malerier og er ret begejstret for det spontane og eksperimenterende i processerne. Jeg arbejder med blandingsteknikker af akryl, bejdse, serigrafi tryk, papir samt forskellige tegne- og farvematerialer. Processerne oplever jeg som bevægelser og energier, som opstår gennem farver, lyset, strukturer og tanker, som til sidst ender i et univers af små historier. Mine værker er unika, meget intense, stoflige, lette, grafiske og harmoniske, hvor balancen mellem det rå og feminine kommer til udtryk i de farverige malerier. Mine værker er for mig fuldendte, når jeg oplever, at beskueren bliver nysgerrig og går på opdagelse i de store maleriers mange lag.”

Rie-Broedsgaard.jpg